درمانگر و راهنمای خانواده

مشاوره خانواده

درمانگر و راهنمای خانواده

درمانگر و راهنمای خانواده با روش های علوم شناختی و نوروفیدبک و بیوفیدبک

بایگانی
پیوندها

اعتیاد به الکل (الکلیسم) و سوء مصرف الکل

دوشنبه, ۲۳ اسفند ۱۴۰۰، ۰۹:۰۵ ب.ظ

اعتیاد به الکل (الکلیسم) و ​​سوء مصرف الکل

آیا شما کسی را می شناسید که اعتیاد به الکل داشته باشد؟ در این مقاله یاد می گیرید که چگونه علائم هشدار دهنده را تشخیص دهید.

آیا اعتیاد به الکل دارید؟
نوشیدن الکل در بسیاری از فرهنگ‌ها رایج است و تأثیرات آن از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است، بنابراین تشخیص اینکه آیا مصرف الکل شما دردسرساز شده یا نه، دشوار است.

با این حال، اگر برای کنار آمدن با مشکلات روانی، الکل مصرف می‌کنید، در شرایط خطرناکی هستید. البته توجه داشته باشید که مصرف الکل به هر اندازه دردسر ساز و مخالف توصیه های دینی می باشد.

علائم اعتیاد به الکل:
احساس گناه یا شرمندگی از نوشیدن الکل.
دروغ گفتن به دیگران یا مخفی کردن عادت های خود در مصرف الکل.
نیاز به نوشیدن الکل برای استراحت یا احساس بهتر.
فراموش کردن کاری که در حین مستی انجام داده اید.
به طور منظم بیش از حد الکل بنوشید.
نکته اصلی این است که الکل چگونه و چه زمان بر شما تأثیر می گذارد. اگر مشروبات الکلی باعث ایجاد مشکل و اختلال در زندگی شما می شود، پس شما مشکل اعتیاد به الکل دارید.

مشکلات اعتیاد به الکل ممکن است پنهان باشد، بنابراین مهم است که از علائم هشداردهنده سوء مصرف الکل آگاه باشید و در صورت شناخت آن ها، اقدامات لازم برای کاهش مصرف را انجام دهید. درک مشکل اولین گام برای غلبه بر آن یا ترک کامل آن است.

اثرات اعتیاد به الکل و سوء مصرف الکل

اعتیاد به الکل
اعتیاد به الکل تمام جنبه های زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد. مصرف طولانی مدت الکل عوارض جدی بر سلامتی ایجاد کند و تقریباً بر هر ناحیه از اندام بدن شما بخصوص مغز شما تأثیر می گذارد.

مشروب خواری همچنین به ثبات عاطفی، موقعیت مالی و شغلی و توانایی شما برای ایجاد و حفظ روابط رضایت بخش آسیب می رساند. اعتیاد به الکل همچنین بر خانواده، دوستان و افرادی که با آن ها کار می کنید، تأثیر می گذارد.

اثرات سوء مصرف الکل بر افرادی که دوستشان دارید
علیرغم آسیب های شدیدی که نوشیدن زیاد الکل به بدن وارد می کند، از جمله سرطان، مشکلات قلبی و بیماری های کبدی، پیامدهای اجتماعی آن به همان اندازه ویرانگر است.

مصرف کنندگان مشروبات الکلی احتمال بیشتری دارد که طلاق بگیرند، خشونت خانگی داشته ، بیکار باشند یا در فقر زندگی کنند.

اما حتی اگر بتوانید در کار موفق شوید یا ازدواج خود را با هم حفظ کنید، نمی توانید از تأثیراتی که اعتیاد به الکل بر روابط شخصی شما می گذارد، فرار کنید. مشکلات اعتیاد به الکل فشار زیادی بر نزدیک ترین افراد زندگی شما وارد می کند.

اغلب، اعضای خانواده و دوستان نزدیک خود را موظف می دانند که برای فردی که اعتیاد به الکل دارد، پوشش قرار دهند. بنابراین آنها آرام کردن آشفتگی های شما، دروغ گفتن بخاطر شما یا کار بیشتر برای گذران زندگی را بر عهده می گیرند.

تظاهر به اینکه هیچ اشتباهی رخ نداده و پنهان کردن همه ترس ها و رنجش ها تلفات زیادی را به همراه دارد. مخصوصا کودکان در این زمینه حساس ترند و زمانی که والدین یا سرپرست آن ها مشروب الکلی مصرف کنند، آسیب های عاطفی طولانی مدتی را متحمل  می شوند .

نیاز دارید با کسی صحبت کنید؟
شماره تماس جهت رزرو وقت مشاوره ازدواج در مرکز مشاوره ستاره ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲و ۰۲۱۲۲۲۴۷۱۰۰  و به وسیله موبایل از طریق شماره های ۰۹۰۳۵۶۷۳۰۵۰و ۰۹۱۰۸۳۴۷۵۹۷امکان پذیر است.

عوامل اعتیاد به الکل
بسیاری از عوامل مرتبط مانند ژنتیک، نحوه بزرگ شدن، محیط اجتماعی و سلامت عاطفی می تواند از عوامل اعتیاد به الکل باشد. برخی از گروه های نژادی، مانند سرخپوستان آمریکایی و بومیان آلاسکا، بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به مشکلات اعتیاد به الکل هستند.

علاوه بر این دیده شده است که افرادی که سابقه خانوادگی اعتیاد به الکل دارند یا افرادی که زیاد الکل مصرف می کنند، بیشتر در معرض مشکلات الکلی قرار دارند.

در نهایت، کسانی که از مشکل سلامت روان مانند اضطراب، افسردگی یا اختلال دوقطبی رنج می برند نیز در معرض خطر هستند، زیرا الکل اغلب توسط فرد برای خوددرمانی نیز استفاده می شود.

سوء مصرف الکل تا اعتیاد به الکل
همه مصرف کنندگان الکل به معتاد الکلی کامل تبدیل نمی شوند، اما مصرف الکل نشانه خطر بزرگی است. گاهی اوقات اعتیاد به الکل برای کاهش به یک تغییر استرس زا، مانند جدایی، بازنشستگی یا فقدان دیگری ایجاد می شود. درموارد دیگر، با افزایش تحمل شما نسبت به الکل، مصرف الکل به تدریج به یک عادت برای شما تبدیل می شود، بنابراین اگر زیاد الکل و مشروب می خورید، خطر ابتلا به اعتیاد الکل در شما بیشتر است.

منبع:کانون مشاوران ایران-اعتیاد به الکل (الکلیسم) و سوء مصرف الکل
 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی